Om

OM

Brasiliansk vaxning

Brasiliansk vaxning handlar om intimvaxning vilken man kan göra på bade kvinnor och män.

Det innebär att man blir av med allt könshår.

Många vaxar sig brasiliansk för de tycker att det känns fräschare.

Hur är det när man aldrig har vaxat sig?


Det känns mest den första gången man vaxar sig, speciell om man har rakat sig tidigare eftersom håret då blir grövre. Men det är ingenting som man inte kan klara av hos en professionell vaxare som har flera års erfarenhet.

 

Jag rekommenderar att den som känner sig osäker för att vaxa sig brasiliansk, att istället börja med bara bikini-linjen för att se hur det känns.

Nackdel att raka sig


Det är en nackdel att raka sig före och mellan vaxningarna eftersom håret då blir grövre och vaxningen därför kan göra ont.

Fördel att vaxa sig regelbudet


Det är en fördel att vaxa sig regelbundet för håret blir tunnare och lättare att dra med vaxet. På så sett gör det nästan inte något ont alls. Jag har kunder som frågar mig om jag har börjat behandla dem när jag är redan klar!


Därför det är bra att vaxa sig regelbudet.

Vad ska man tänka på innan man vaxar sig?

Man ska inte ha mens den dagen.

Man ska inte ha eksem på den delen som skall vaxas.

Håret skall vara mellan 4-5 mm.


Vad rekommenderas efter vaxning?

Eftersom hårsäckarna är öppna och därigenom mer utsatta för bakterieangrepp rekommenderas att man skall vårda huden genom att smörja sig med hudkräm eller olja.

Det rekommenderas att inte sola samma dag man har vaxat sig samt att vara extra noggrann med  solkrämen vid solning under den närmaste veckan efter.

Att bada i havet samma dag man har vaxat sig kan ge klåda och irritation.